top of page

Έστω και λίγο αλάτι παραπάνω, μας φέρνει πιο κοντά στην υπέρταση

  • Πηγή: el.gr
  • Oct 11, 2016
  • 2 min read

Έρευνα 25 ετών αποκαλύπτει τον πραγματικό κίνδυνο από το αλάτι

Αν και είναι γνωστό ότι το πολύ αλάτι κάνει κακό στην υγεία μας διότι μπορεί να συντελέσει στην εκδήλωση υπέρτασης, τώρα μια 25ετής μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι έστω και λίγη ποσότητα άλατος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American College of Cardiology, ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ στη Βοστόνη, διαπίστωσαν ότι αν κάποιος υπό φυσιολογικές συνθήκες καταναλώνει 1,5 κουταλάκια αλατιού ημερησίως και το αυξήσει κατά μισό επιπλέον (δηλαδή περίπου 1.000 χιλιοστογραμμάρια) τότε αυξάνονται οι πιθανότητες πρόωρου θανάτου κατά 12%. Και ο κίνδυνος συνεχίζει να αυξάνει κατά 12% για κάθε 1.000 χιλιοστογραμμάρια αλατιού που προσθέτει κανείς στην ημερήσια διατροφή του. Όμως, αν μειωθεί η κατανάλωση του, τότε ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου μειώνεται κατά 15%.

Η Δρ Νάνσι Κουκ καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο αμερικανικό πανεπιστήμιο και οι συνεργάτες της παρατήρησαν επίσης, ότι κατά τη διάρκεια 24 ετών τα άτομα που κατανάλωναν λιγότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι (2.300 mg/ημέρα) είχαν 25% μικρότερο κίνδυνο θανάτου, συγκριτικά με όσους κατανάλωναν σχεδόν 1,5 κουταλάκι (3.600 mg/ημέρα.

Η θεραπεία της άνοιας βρίσκεται στη Μεσόγειο!

Όταν συνδυάσουμε την μεσογειακού τύπου διατροφή με τους πλούσιους σε αντιοξειδωτικά ξηρούς καρπούς και το λάδι, τότε έχουμε ένα διατροφικό μυστικό «όπλο» στα χέρια μας. Με αυτό προστατευόμαστε από την άνοια και ενισχύουμε τη μνήμη μας. Άλλωστε, ο πιο σίγουρος τρόπος για να νικήσετε την πνευματική εξασθένηση που σχετίζεται με την ηλικία είναι να καταναλώνετε περίπου ένα λίτρο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με 210 γραμμάρια ξηρούς καρπούς κάθε εβδομάδα, λένε οι επιστήμονες.

Το οξειδωτικό στρες, δηλαδή η αδυναμία του σώματος να κάνει αποτοξίνωση, παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση των πνευματικών ικανοτήτων. Ο δρ Emilio Ros, μέλος της ερευνητικής ομάδας στην κλινική της Βαρκελώνης, δήλωσε: «Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι στον γερασμένο πληθυσμό η μεσογειακή διατροφή που συμπληρώνεται με ελαιόλαδο και ξηρούς καρπούς μπορεί να εξουδετερώσει την εξασθένηση των γνωστικών λειτουργιών. Η έλλειψη αποτελεσματικών θεραπειών για τη γνωστική εξασθένηση και την άνοια επισημαίνει την ανάγκη προληπτικών στρατηγικών για την καθυστέρηση της εμφάνισης της νόσου ή έστω την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων αυτών των καταστροφικών συνθηκών».


Comments


Sports & Nutrition Recipe Analysis Software

Μέσα από εμπεριστατωμένη και επίμονη προσπάθεια τους τελευταίους μήνες έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε το απόλυτο και πολυζήτητο εργαλείο για έναν διαιτολόγο.!!  

 

Αυτόνομο λογισμικό «Ανάλυσης Συνταγών» παρέχει αξιόπιστα αποτελέσματα ανάλυσης τροφίμων και έτοιμων γευμάτων για τα ακόλουθα:

 

1. Ανάλυση τροφίμων για 100γρ ωμού φαγητού ή τρόφιμου

2. Ανάλυση τροφίμων για 100γρ μαγειρεμένου φαγητού ή τρόφιμου

3. Ανάλυση τροφίμων ανά ποσότητα μερίδας Δημιουργία Nutrition Label

Περιγραφή

 

Το λογισμικό «SN Recipe Analysis System» διατίθεται στην κυπριακή και ελληνική αγορά για χρήση από επαγγελματίες Τεχνολόγους Τροφίμων , Διαιτολόγους – Διατροφολόγους και γενικά από επαγγελαμτίες του χώρου τροφίμων. Αποτελεί αξιόπιστη και επαγγελματική λύση για την δημιουργία διατροφικής ανάλυσης συνταγών με δυνατότητα εκτύπωσης Nutrition label.

Στις εκδόσεις των λογισμικών μας ο πελάτης έχει την ευχαίρια να προσθέσει (προαιρετικά) και επιπρόσθετα modules τα οποία ετοιμάζονται κατά καιρούς από την επιστημονική μας ομάδα. Στο λογισμικό Ανάλυσης Συνταγών μπορεί να ενσωματωθεί και το USDA Module το οποίο ενσωματώνει πέραν των 8600 τροφίμων με πλήρη διατροφική ανάλυση πέραν των 100 συστατικών.!

 

Εξειδικευμένο λογισμικό διαιτολογίας - διατροφολογίας δημιουργημένο αποκλειστικά στην Κύπρο βασισμένο στις ανάγκες της κυπριακής και ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο.!

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

Sports & Nutrition Software
Modules

cheapsoft Co © 2016 all rights reserved

bottom of page